Het nieuwe seizoen 2020/2021

Beste voetbalvrienden,

Hopelijk gaat alles goed met jullie en komen jullie deze vreemde periode goed door. Ook voor onze voetbalvereniging is het een gekke periode. Ten eerste zijn we supertrots en blij dat het 1e komend jaar zijn kunsten mag vertonen in de 3e klasse. Een aantal bekende ploegen zullen we daar tegenkomen, waaronder mooie wedstrijden tegen Nieuw-Roden en TLC. Met tegenstanders Groningen en omstreken zal er weer uit een ander vaatje getapt moeten worden dan de Fryske mannen die we het afgelopen jaar tegen kwamen.

Graag willen we met elkaar laten zien dat we dit hogere niveau ook waard zijn. Met grotendeels dezelfde A-Selectie, aangevuld met nieuwkomers Stephan en Boyd, gaan we ervoor. Ook zullen de mannen van JO 19 frequenter mee gaan trainen en meespelen indien nodig. Hier worden we met zijn allen sterker van.

De overige seniorenteams hebben afgelopen jaar zeer goed gepresteerd. Door de coronastop zullen we nooit weten of we hier een kampioenschapsfeestje hebben gemist. We gaan er alles aan doen om komend seizoen deze lijn door te trekken. Insteek van de vereniging is om op termijn het 2e elftal te verjongen en ook een klasse hoger te gaan spelen.

We verwachten dat we er komend seizoen weer allemaal veel zin in hebben. We spelen weer met 3 teams op zondag en 1 team op zaterdag. Nieuw zijn de mannen van de 35+. Vorig jaar begonnen we de eerste training met 20 spelers van de A selectie en  28 spelers van de b selectie op de eerste training. Dit waren erg volle trainingsgroepen. Om goede trainingen voor iedereen te geven hebben we besloten om extra aandacht te geven aan met name de B en C trainingsgroep. Theo Donker zal daarbij naast de A selectie ook de C trainingsgroep gaan trainen. Martin van Donderen traint de JO19 en de B trainingsgroep.

De uiteindelijke wedstrijdselecties zullen wekelijks door de coaches worden vastgesteld. Zo kan het voorkomen dat je met de A selectie traint, maar grotendeels met zondag 2 speelt. Dit geldt ook voor de andere trainingsgroepen. We proberen dus door meer aandacht op de trainingen het spelplezier voor iedereen te verhogen. Het zal misschien wat wennen zijn in het begin, dus als er vragen zijn kom dan gerust naar mij of je trainer toe.

De A selectie en de B trainingsgroep starten de voorbereiding al medio augustus. De C trainingsgroep zal een aantal weken later beginnen.

Laten we er met zijn allen een sportief seizoen van maken! Ik kijk ener in ieder geval weer naar uit om met elkaar weer te ontmoeten bij onze mooie vereniging.

 

Luuk Janssen