Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Omdat v.v. De Wilper Boys wil dat iedereen op een veilige manier kan sporten hebben we binnen onze vereniging  een Vertrouwenscontactpersoon. Hier kun je terecht om over zaken te praten die je liever eerst vertrouwelijk met iemand wil bespreken.

De vertrouwenscontact persoon binnen v.v. De Wilper Boys is Wim Stolk.

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Wim Stolk woonachtig aan de Oosterweg 55.

v.v. De Wilper Boys heeft mij gevraagd om jullie VCP, vertrouwens contact persoon, te zijn. Ik ben een gepensioneerde docent voortgezet onderwijs, met als vakgebied wiskunde en natuurkunde. Naast mijn docentschap heb ik andere taken vervuld in het onderwijs. Een van deze taken was vertrouwenspersoon voor de afdeling basis en kader VMBO. Sportief gezien ben ik geen voetballer, maar een volleyballer. Naast het uitoefenen van deze sport, train ik 2 damesteams.

In 2018 heb ik de scholing voor vertrouwenscontactpersoon gevolgd  bij het NOC*NSF.

De laatste jaren wordt er via de media steeds meer aandacht besteed aan geweld in en om het veld. Pesten, agressie, discriminatie en seksuele intimidatie bij sportverenigingen kunnen een grote impact hebben. In dergelijke situaties is het belangrijk te weten dat je terecht kunt bij een vertrouwenscontactpersoon voor hulp en ondersteuning. Mocht je tegen zaken aanlopen waardoor jij je niet prettig voelt bij v.v. De Wilper Boys kun je bij mij terecht. Bijvoorbeeld als je gepest wordt, je buitengesloten voelt of als je je niet veilig voelt in de kleedkamer of op het complex. Misschien wil je alleen je verhaal kwijt, maar als je wilt, kunnen we ook kijken hoe ik je kan ondersteunen bij het nemen van de juiste stappen.

Als vertrouwenscontactpersoon ben ik er voor alle sporters, ouders van sporters, trainers, leiders, vrijwilligers, bestuur en toeschouwers. Kortom iedereen die zich betrokken voelt bij de vereniging van jong tot oud.

Ik wil graag nog benadrukken dat de vertrouwenscontactpersoon niet de probleemoplosser is binnen v.v. De Wilper Boys. Ik zal me niet gaan bemoeien met inhoudelijke procedures. Hiervoor is het bestuur verantwoordelijk. Ook zal ik geen uitspraken doen in geval van een meningsverschil over de inhoud van de trainingen of de opstellingen.

Ik hoop dat jullie me niet of weinig nodig hebben, aarzel echter niet om contact met mij op te nemen als je een vraag, probleem of klacht hebt.

Als vertrouwenscontactpersoon  ben ik bereikbaar via mail: VErtContPers@outlook.com