Wie zet de Boys terug op aarde? De Wilper Boys- Nicator: 3-1

Nicator, dat is oud-Grieks voor ‘de overwinnaar’. In het oprichtingsjaar 1932 mocht de Leeuwarder voetbalclub nog één jaar Jong Feyenoord heten, maar dat werd snel door de Friesche VoetbalBond verboden. Ergens in Nederland was al een Feyenoord, dus werd het na even googlen uiteindelijk Nicator. Een mooie volksclub, hele gezinnen waren lid en mocht er eentje vertrekken naar een andere club, zeiden ze: ‘tot volgend jaar’. En na een jaar werd inderdaad aangeklopt met: ‘ Kan’k weer lid wudde?’ De witgroenen hebben altijd hoog gespeeld. Wisselend eerste, tweede en derde klasse. Tot vorig jaar. Een weinig ambitieuze selectie zakte steeds dieper weg op de ranglijst en zo’n vier ronden voor het einde van de competitie viel het doek.

Bij De Wilper Boys begon het scorend duo Numan/van der Veen in de punt van de aanval. De blonde tandem is fitter dan ooit en kent een uitstekende start in deze competitie. De statistieken laten zien dat ze gezamenlijk tot nu toe 2/3 deel van de Wilpster productie voor hun rekening nemen. Ook vandaag waren de mannen weer scherp als schakel of als eindstation. In de 11 e minuut was het bijna al raak. Na een een-tweetje tussen de heren werd de inzet van Niels knap gekeerd door de doelwacht van Nicator.
Na ruim een half uur was het wel raak. Rechts vanuit het midden werd van der Veen door Jordy van der Leest de hoek in gestuurd, deze passte door op Tjibbe Bakker die met een steekballetje van der Veen op de achterlijn vrij zette. Zijn voorzet werd simpel door Jarno Ottema in de goal gelopen: 1-0. Op slag van rust weer een prachtige combinatie. De ingespeelde Gert van der Kaap veegde op rechts de bal achter zijn standbeen langs naar de vrij lopende Niels van der Veen. Oog in oog met de keeper faalde de spits niet: 2-0.

Het blijft voor de Boys wachten op een tegenstander die de roodzwarten met beide benen weer op de grond zet. Want steeds maar winnen, het blijft bijzonder. In de naamgeving is Nicator vooraf dan wel de ‘overwinnaar‘, in de praktijk kwam daar niet veel van terecht. Veel fysiek spel, steeds maar de lange bal en dat is tegen de Boys dan toch te weinig. Eventjes leek het na rust toch te gebeuren. De scheidsrechter wuifde een vlagsignaal weg en middels een zekere buitenspelgoal kwam Nicator op de aansluitende 2-1.
Vijf minuten later was de Leeuwarder droom weer aan diggelen. Een vrije trap van Tjibbe Bakker werd door Gert van der Kaap netjes met het hoofd verlengd: 3-1.
In het laatste half uur bleven de kansen komen voor De Wilp. Gescoord werd er echter niet. Na een rode kaart voor Nicator was de wedstrijd gespeeld en kon de blik naar volgende week. Een uitdagende uitwedstrijd tegen concurrent Boornbergum. Misschien zetten die de Boys wel terug op aarde…..

In memoriam: Erelid Dirk ten Hage

Een verdrietig bericht. Afgelopen donderdag 1 februari is ons oudste lid, één van onze grootste clubfans én erelid, Dirk ten Hage, op 83-jarige leeftijd overleden.…
Lees verder