Strijdende Boys verrassen koploper Actief en winnen met 3-1

Vandaag een op papier lastige wedstrijd voor onze Boys tegen het ‘grote’ Actief. Immers de vereniging met 700 leden is meer dan twee keer zo groot dan de onze en al meer dan 50 jaar zijn de (voornamelijk) Noord-Drenten terug te vinden in de lijstjes van de tweede of de derde klasse. Incidenteel dalen ze eventjes af naar de 4e klasse. Twee seizoenen geleden -seizoen 2018-2019- was dat ook het geval, maar in datzelfde jaar werd Actief gelijk weer kampioen. De Wilper Boys, in dat jaar opgeklommen naar diezelfde 4e klasse, eindigde op positie 6. Thuis werd verdienstelijk gelijk gespeeld (0-0) tegen de club uit Eelde-Paterswolde en met veel Wilpster vechtlust werd knap een puntje veroverd (1-1) in de uitwedstrijd.

Het uitslagenpatroon van de huidig koploper Actief lijkt op het Sc Heerenveen-scenario. In de seizoensvoorbereiding werd bijna alles (dik) verloren; in de competitie-van-nu staan ze fier bovenaan met negen uit drie.

Eerste helft
Vanaf de aftrap ontvouwde zich de wedstrijd volgens verwachting. Een continue aandringend Actief had het betere van het spel en De Wilp kon alleen met een opportunistische speelwijze verweer bieden. Met succes. Na 20 minuten werd Wilpster aanvaller Niels van der Veen door laatste man Wytze Numan de diepte ingestuurd. Oog in oog met de keeper bleef van der Veen zoals zo vaak koel en bekeken schoof hij de 1-0 in het net.
Tien minuten later werd aan de andere kant een Actief speler in de zestien aan zijn shirtje naar het gras getrokken. Scheidsrechter Macbean was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Vertroebelt door de regen, die met bakken uit de hemel goot, knalde de penaltynemer de bal hoog over. De Eeldenaren voelden langzaam de vertwijfeling opkomen en De Wilp nam met veel strijd het initiatief. Vijf minuten voor rust was het Kees Hille Numan, die na een eerste volledige mispeer een tweede kans kreeg op aangeven van linkerspits Rafaël Pekelsma. Vanaf de zestien plaatste Numan de bal buiten het bereik van de Actief-keeper in het net: 2-0. Op slag van rust kwam Actief weer in de wedstrijd. Arbiter Macbean had de fluit al in zijn mond om voor het rustsignaal te fluiten, toen een afgeketste bal hoog voor de goal werd gebracht. Op de geplaatste kopbal was Wilpster keeper Stephan Smit kansloos: 2-1.

Rust
Daar waar Actief op slag van rust weer in de wedstrijd werd gekopt, zorgde de beste man van De Wilp, Gert van der Kaap, al snel In de tweede helft voor de 3-1. Zijn schot van twintig meter werd van richting veranderd door een Paterswoldster been en de keeper was kansloos. Wat volgde was een alles of niets offensief van een aangeslagen Actief. De laatste man schoof door, maar echt oorlog werd het niet in de Wilpster zestien. Ongeveer 15 minuten voor tijd werd het toch bijna 2-3, maar de uitstekend keepende Stephan Smit ranselde de bal in een reflex uit de goal. Al eerder stond Smit ook al eens paraat. In de slotfase miste het leeggestreden Actief de creativiteit om de wedstrijd nog te doen keren en kon de verrassende overwinning door de Boys worden gevierd.
Volgende week allemaal op anderhalve meter in de bosjes van het wandelpad langs het speelveld, want De Wilp speelt weer thuis. Tegenstander FVV uit Foxhol.

In memoriam: Erelid Dirk ten Hage

Een verdrietig bericht. Afgelopen donderdag 1 februari is ons oudste lid, één van onze grootste clubfans én erelid, Dirk ten Hage, op 83-jarige leeftijd overleden.…