Sinterklaastoernooi 2020

Afgelopen vijf december hebben de jeugdteams JO-9, JO11-1 en JO11-2 een gezamenlijk voetbaltoernooitje gespeeld. Veel spelers missen de wekelijkse zaterdagwedstrijden, en dat is toch anders dan een partijtje op de training. Ook was er een aantal spelers die alleen nog maar getraind had, en nog nooit op een groter veld had gespeeld. Voor hun wat het een debuut op een echte grasmat!

Om 10:00 hadden zich 25 enthousiaste spelers verzameld op het terrein bij de Wilper Boys om op deze koude decemberzaterdag drie onderlinge partijtjes te spelen.

En het was wel koud! Na een korte intensieve warming-up werd de teamindeling meegedeeld. Het toernooi was een soort Europees Kampioenschap, en de teams mochten zelf een land kiezen. Het werden Frankrijk, Spanje, België en natuurlijk Nederland. Burkino Faso werd ook een paar keer genoemd als teamnaam, maar die was het nét niet geworden.

Omdat er tussen spelers onderling grote leeftijdsverschillen zaten werd na het kiezen van teamnamen nog een speciale spelregel geïntroduceerd: Alleen spelers van JO-9 mogen scoren. Dat vond niet iedereen meteen een goed idee, maar alle teams bedachten vervolgens hele slimme tactieken om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik noem er een paar: balletje wachten, lange-dribbel-korte-pass, korte dribbel-lange paas, duw-em-erin, en tikkie-takkie-boem!

Het zonnetje begon halverwege ook lekker te schijnen, toch bleef een aantal spelers last hebben van koude tenen. Af en toe was er een lichte blessure, losse veter, bevroren teen of teleurstelling en dan sprongen de scheidsrechters / coaches Patrick, Anneleen, Willem en Jos bij.

Uiteindelijk bleek dat alle teams goed aan elkaar gewaagd waren. Toch bleek dat team Frankrijk uiteindelijk nipt de winnaar van het Sinterklaastoernooi 2020 was geworden. “Toutes nog félicitations la France”!

Toen alle wedstrijden waren afgelopen werd er gezamenlijk wat gedronken op het terras. Sinterklaas had blijkbaar ook gehoord dat er een toernooi was, want Willem had een brief gekregen!  Sinterklaas schreef dat hij het zo goed vond van de kinderen dat ze toch maar weer elke week trainen en geduld hebben tot ze eindelijk weer een echte wedstrijden kunnen spelen. En hij had ook nog wat voor de kinderen verstopt in de bosjes! De kinderen stoven uit elkaar en na een lange lastige speurtocht werden er maar liefst drie zakken met snoep gevonden waarin kleinere zakjes zaten, voor elke speler één. Daarna ging iedereen weer naar huis waar veel kinderen ’s avonds nog pakjesavond gingen vieren e waar het voetbaltoernooi ook ouders de gelegenheid gaf om de nodige voorbereidingen te nemen voor het heerlijk avondje.

Een groot compliment voor de spelers! Van de jongste spelers was het heel knap dat ze zich staande hielden tussen de grotere jongens en meiden. De oudere jeugd deed erg zijn best om de jongste spelers te helpen en te laten scoren.

In memoriam: Erelid Dirk ten Hage

Een verdrietig bericht. Afgelopen donderdag 1 februari is ons oudste lid, één van onze grootste clubfans én erelid, Dirk ten Hage, op 83-jarige leeftijd overleden.…
Lees verder