Niks doen is geen optie: de alternatieve Nieuwjaarsloop De Wilp meer dan geslaagd

Na een wat aarzelende ontvangst ging het berichtje bij de lopersfamilie toch viraal:  De 41e Nieuwjaarsloop gaat door! En wel uitgesmeerd over 10 dagen.

Natuurlijk kon er niet als meute gestart worden en was er geen muzikaal onthaal, geen enthousiaste speaker Michel de Krijger, geen warme AA-drink en geen sappige fruitstukjes bij de finish. Natuurlijk doen we dat in 2022 weer.

Achter de schermen was er een flinke uitdaging voor de organisatie om een online-battle in elkaar te zetten, maar vergaderingen waren niet nodig. Alle opdoemende problemen werden binnen drie weken door de beste en diversiteit aan deskundigheden binnen de club opgelost. Op 1 januari kon de 41e Nieuwjaarsloop De Wilp Challenge van start!

Uiteindelijk werd er door ruim 120 atleten de hardloop-handschoen van het nieuwe jaar met veel lopers-blijdschap opgepakt. Sommigen liepen zelfs de 5 km, de 10 km én de halve marathon. Anderen pasten de route wat aan, maar kwamen toch uiteindelijk op de voorgeschreven kilometers.

Alle uitslagen zijn te vinden op de website nieuwjaarsloopdewilp.eu. De veelheid aan selfies, die de meeste lopers hebben gemaakt na hun solo-start, solo-loop en solo-finish geven deze bijzondere 41e editie een vrolijk gezicht!

Tot slot nóg een positief bericht: dit jaar was er geen budget vanuit sponsoring of inschrijfgelden. We zijn blij dat de gemeente Westerkwartier ons initiatief van harte heeft omarmd met een bijdrage. Zo kunnen we de winnaars ook deze keer passend huldigen.

De organisatie bedankt Koen, Jaap, Theo en Willem van harte voor hun inzet bij de uitwerking van de Challenge. Groetend, Het NJL-comité,  Ab (voor de 41e keer!), Klaas en Piet.

In memoriam: Erelid Dirk ten Hage

Een verdrietig bericht. Afgelopen donderdag 1 februari is ons oudste lid, één van onze grootste clubfans én erelid, Dirk ten Hage, op 83-jarige leeftijd overleden.…
Lees verder