Nieuwjaarsloop Challenge JO11-1

Vol goede moed stond bijna het voltallige team van de JO11-1 vanmorgen aan de start van de Nieuwjaarsloop De Wilp challenge 2021. Helaas zonder Mart (die volgens zijn moeder helaas niet de liefde voor het hardlopen heeft meegekregen) en Jarne die een slechte nacht had gehad na het verlies van zijn grote vriend Speedy. Het team werd bijgestaan door coach Patrick en assistent-trainer Harmen (speler JO9), Harmen is veelal 2x in de week bij de JO11-1 om zijn opa (trainer Harry) te assisteren. Op het moment zit hij naar eigen zeggen in ‘winterstop’, maar voor deze challenge maakt hij graag een uitzondering.

Rond de klok van 10:00 uur gaat de jeugd van start, zonder harde knal, maar met aanmoediging van enkele ouders en jeugd van de JO15 die later van start zal gaan. Vanwege de gladheid werden ze nog van alle kant gewaarschuwd de jeugd trok zich daar weinig van aan ze vertrokken als een speer! Harmen als een haas voorop, gevolgd door de leden van de JO11-1.

Op de Oude Molenweg heeft Anise op haar gemak even haar veters gestrikt en heeft daarna het stokje overgenomen van haar broertje, met in haar kielzog Sem. Voor Linus een ideale situatie, hij had individueel al een tijd neergezet, maar in team verband is hij toch tot meer in staat. Met ondersteuning van teamgenoot en maatje Stefan konden ze, op gepaste afstand, de koplopers Sem en Anise net bijhouden. Net daarachter liep een compact groepje onder leiding van coach Patrick, die maar met moeite Seppe, Esther en Redmar bij kon houden. Dit drietal werd onderweg flink aangemoedigd door de volgwagen. Thijs (vader Redmar) had goede opzwepende muziek dat Redmar weer vleugels gaf en waardoor Esther even een flinke tussensprint kon maken. De groep werd afgesloten met Jeuran met vlak daarachter haasje Harmen.

Na een kwartiertje zag coach en ook tijdwaarneemster Anneleen de kinderen alweer aankomen. Met een opperst geconcentreerd en strak gezicht kwam gastspeler Sem als eerste over de finish met een mooie tijd van 15,48, maar met een minimaal verschil want vanaf de vijver heeft Stefan een flinke sprint ingezet en hij klokt dan ook 15,54. Vlak daarachter volgt Linus met 16,09,  een dik persoonlijk record. Dan komt Anise, met een betraand gezicht, pijn verbijtend na 16,42 over de streep. Tijdens de training probeert de trainer nog wel eens wat ‘benzine’ in haar knieën te gooien, maar dat kon vandaag de groeipijn niet verhelpen. Net binnen de minuut volgde bikkel Esther, in korte broek, met een tijd van 17,41. Vlak achter haar horen we opzwepende muziek uit de volgwagen, met daar voorop Redmar die binnenkomt met een keurige tijd van 18,19. Dan zien we Seppe, in een onderling duel met zijn vader Patrick. Het wordt een close finish met minimaal verschil, maar gewonnen door Seppe met een tijd van 18,45.

Als bijna de hele groep binnen is beginnen de kinderen zich wat zorgen te maken om hun teammaat. Jeuran zou er toch alweer moeten zijn, hij kreeg bij ‘dokter Strampel’ wat moeite en zou weer terug keren. Maar door zijn enorme doorzettingsvermogen heeft hij het toch uitgelopen en heeft daardoor een zeer nette tijd van precies 27 minuten op de klok gezet. Inmiddels was de volgwagen al op pad gestuurd om de assistent-trainer op te pikken, maar daar wilde Harmen niks van weten. Hij werd namelijk persoonlijk gecoacht door bezemwagen Willem (vader Sem) en uiteindelijk klokte Harmen nog net binnen de 28 minuten met een tijd van 27,55.

We kunnen wel spreken van een geslaagde challenge, top geregeld Nieuwjaarsloop De Wilp!