Nieuwe pupillenscheidsrechters in opleiding

Het was best koud daar aan de lijn gisteravond. Te gast was Johan Suurd van de scheidsrechtersopleiding van de KNVB. Hij kwam voor de cursus Pupillenscheidsrechter naar ons complex. Onze eigen junioren Chayen, Joep, Anna, Hieke, Lisa, Michael, Eline en Aïscha hadden aangegeven wel zin te hebben om de opleiding Pupillenscheids te gaan volgen.

En gelijk werden ze in het diepe gegooid, want we hadden een wedstrijdje (een mix van JO10/JO11 spelers) op het hoofdveld geregeld. Iedere cursist mocht deze wedstrijd 5 minuten fluiten. En dat is best wel een zenuwenboel als je dat voor het eerst doet. Maar alle cursisten kregen van docent Johan een dikke pluim! Na een uurtje praktijk konden we naar binnen naar de warme kachel voor nog anderhalf uur theorie.

Het vervolg van de cursus is de komende maanden. Vanaf ongeveer 26 maart tot het eind van de competitie (fase 4) gaan we onze scheidsrechters-in-spé inplannen bij de pupillenwedstrijden. Hier gaan ze in tweetallen elk een helft fluiten en bij elke wedstrijd worden ze vanaf de kant afwisselend ondersteunt door ervaren fluitisten Koop van Gijssel, Richard Bollema en Piet Oldewarris. Op donderdag 19 mei komt docent Johan Suurd terug voor de afsluiting van deze mooie versterking van onze jeugdafdeling. En natuurlijk wensen we jullie allemaal veel plezier en succes!