Niels van der Veen schiet Boys in slotfase langs ZNC: 2-2

Vandaag een historisch feit voor onze club. Na 47 jaar maakte de hoofdmacht haar rentree in de derde klasse van de KNVB. Met nogal bescheiden verwachtingen werd er afgereisd naar Zuidbroek. Het laatste decennium speelde de Zuidbroek-Noordbroek-Combinatie in de derde en tweede klasse KNVB en in de voorbereidingen op de competitie werd door de club ‘aan de andere kant van de stad’ niet verloren. Ook scoorden de Broeksters er in de beker driftig op los: 20 voor en 3 tegen. Hoe anders was dat voor De Wilp. De laatste zes oefen- en bekerwedstrijden werden allen (dik) verloren. Doelsaldo: 28 tegen en twee voor……

Het begin in Zuidbroek was ook al niet echt bemoedigend. Na 3 minuten kopte middenvelder Jeroen Dijk uit een corner de 1-0 op het scorebord. Toch deed enig terugkomend vertrouwen en daaraan gekoppelde inzet de wedstrijd na ongeveer twintig minuten wat kantelen. Youngster Marnix Ploeg kreeg diverse kansjes, maar wist ze niet te verzilveren.

Rust

In de tweede helft hielden de Wilpsters toch een licht overwicht. Tegen de verhouding in maakte Broekster Jeroen Dijk na een kwartier zijn tweede: 2-0.  De centraal spelende Wilpster aanvoerder Tjibbe Bakker (net terug van een blessure) moest gewisseld. Wytze Numan schoof door en wist zijn medespelers mee te nemen in het geloof op een goed resultaat. Ongeveer 10 minuten voor het einde werd Numan neergehaald twintig meter van de ZNC-goal. Met een precisie-schot zeilde Niels van der Veen de bal naast de keeper in de goal: 2-1. Achterin bleef de Wilp compact spelen onder aanvoering van invaller-laatste-man Rick van Dijken. Aan de andere kant werd motivator Wytze Numan op de valreep binnen de zestien door de keeper van ZNC naar het gras gewerkt.

De penalty in de laatste minuut was een koud kunstje voor uitblinker Niels van der Veen: 2-2. Volgende week de derby thuis tegen TLC. Altijd mooie wedstrijden.

Op de foto: Niels van der Veen

In memoriam: Erelid Dirk ten Hage

Een verdrietig bericht. Afgelopen donderdag 1 februari is ons oudste lid, één van onze grootste clubfans én erelid, Dirk ten Hage, op 83-jarige leeftijd overleden.…