Laura in Oranje!

Afgelopen weekend reisde onze eigen Laura Hummel naar de KNVB Campus in Zeist. Hier, waar de nationale selecties trainen, is ze tot haar eigen verrassing uitgenodigd door zaalbondscoach Nina George Koek voor een trainingsstage bij Oranje. Laura (2e keeper bij Eredivisionist Drachtster Boys) heeft haar nominatie te danken aan een topwedstrijd, waar ze eind vorig seizoen uitblinker was in en tegen Den Haag.

 

Onze eigen Laura

Dat ze een flinke dosis talent heeft was ons bekend. Vanaf de F-pupillen t/m de B-junioren en later ook het vrouwenteam was ze een opvallende (vooral ook meevoetballende) keepster. Juiste timing van uitkomen en handelen is haar sterkte. Door oud-DWB bestuurslid vrouwenvoetbal Piet Kiemel werd ze bij het toenmalige vrouwenzaalteam van De Wilper Boys gebracht. Op dit moment speelt ze als reservekeepster bij Drachtster Boys in de hoogste landelijke divisie.

 

Kwalificatie voor EK-2022

Voor het team van Laura wacht een hele serie oefen- en kwalificatiewedstrijden. In april is het oefenen tegen België en begin mei is een vierlandentoernooi in Moldavië. Hierna volgt een verplicht te winnen toernooi met nog vier andere landen waaronder Rusland.

 

Onzeker door Corona

Helaas kon er in het afgelopen jaar eigenlijk niks. Laura: “Dit seizoen komt er niks van sporten, het was dan ook weer heel erg wennen dit weekend. Met mijn club mocht er binnen in de zaal ook niks en de Eredivisie zaal is ook lamgelegd. Nu in Zeist zijn er strakke protocollen en elke dag begonnen we de trainingen met een sneltest. Het programma voor de kwalificaties staat wel, maar of het doorgaat is nog heel onduidelijk. Natuurlijk ga ik wel voor verder selectie, maar of ik er door kom is aan de bondscoach”.

 

Succes gewenst

Afgelopen weekend dus een unieke ervaring. Oranje is en blijft een droom voor velen. Als ze door mag na deze trainingsstages blijven we natuurlijk volgen. Vanuit De Wilper Boys wensen we haar heel veel succes!

 

5-10 mei: Moldavië, Armenië, Bosnië Herzegovina

Later: Rusland, Wit Rusland, Hongarije