Kees Hille Numan matchwinner in Sneek.

Op naar Sneek, naar de club van ‘harde werkers en markante mannen’. Aan de noordzijde van Sneek huist op sportpark Schuttersveld, samen met zaterdagclub WaterpoortBoys, de tegenstander vandaag Black Boys. Een club met een rijke traditie met een duidelijke verbinding met de wijk Noorderhoek. Over een jaar of vijf viert deze vereniging haar eeuwfeest. We zijn er trouwens vorig seizoen ook nog geweest. Deze oefenwedstrijd in de winterstop eindigde toentertijd in 1-1.

Een hele lastige wedstrijd vandaag. Aangemoedigd door trainer Booij hanteerden de Sneker Zwarten vooral voetbal van het type H.K.B.. Een mooie wedstrijd was het dus niet. In de Sneker verdediging werden de Wilpster voorwaartsen continue fysiek afgetroefd, waarbij naast de bal ook veelal de man werd geraakt. Op het middenveld vergelijke duels, waarbij De Wilp qua strijd niet gelijkwaardig was. Ondanks dat De Wilp de betere voetballers heeft, is het dan heel lastig om te winnen. In het laatste kwart van de wedstrijd was het wel zo’n beetje op the Blacks en won uiteindelijk de kwaliteit het van de strijd. Het was goudhaantje Kees Hille Numan, die in de 86e minuut de 1-2 op het scorebord liet noteren.

In de eerste helft geen enkele kans voor De Wilp. Sneek speelde alleen maar opportunistisch. Met veel geweld werd een bal veroverd en naar voren geroeid. In een scrimmage (40e minuut) raakte de bal onfortuinlijk de hand van Daan Stobbe, en waar vroeger hands een bewuste beweging met de hand naar de bal een penalty was, gaat tegenwoordig bij een onbewuste aanraking bal/arm de bal op de stip. Sneker werkpaard en spits Dennis Niemarkt schoot raak 1-0. Net voor de thee werd een vrije trap van diezelfde speler netjes door keeper Dijkstra buiten de palen getikt.

Na de rust eenzelfde beeld. De Wilp kwam niet aan het voetballen en verbeterde ook niet qua strijd en bleef de mindere in de duels. Toch zag je de krachten bij de tegenstander langzaam wegvloeien en in de 71e minuut werd het toch gelijk. Na wederom een overtreding door BB vloog de vrije trap, genomen door Niels van der Veen, onhoudbaar in de bovenhoek (zie foto): 1-1.

Langzaam kantelde de wedstrijd. Sneek bleef wel de lange bal hanteren, maar veel leverde dit niet meer op. En vijf minuten voor tijd ging Wilpster invaller Gert Jan de Vries op rechts knap door en passte de bal perfect breed op de inkomende Numan. Met een bekeken schot werd overwinning-nummer-zeven-op-rij een feit. Volgende week geen voetbal en maar even rustig aan voor de spelers met een pijntjes.

In memoriam: Erelid Dirk ten Hage

Een verdrietig bericht. Afgelopen donderdag 1 februari is ons oudste lid, één van onze grootste clubfans én erelid, Dirk ten Hage, op 83-jarige leeftijd overleden.…