Kees Hille Numan beslissend in Bolsward

Sc Bolsward is sinds 2013 -het jaar van het verstandshuwelijk tussen Bolswardia (protestantse grondslag, opgericht in 1947) en C.A.B. (Combinatie Achilles Bolsward, vanuit sociaal democratisch gedachtengoed sinds 1905) een voetbalclub met continue hoofdpijn. Dat werd niet minder toen in 2015 ook nog R.E.S. (Rjocht en Sljocht, opgericht in 1936 met katholieke roots) zich aansloot bij de twee.

Drie clubs bijeenbrengen -allen met een eigen cultuur- geeft veel sores, strijd en kost tijd. Zo wil het op dit moment prestatief niet goed lukken. Het zaterdagteam (oud-Bolswardia) staat in het rechter rijtje in de 4e klasse A en ook de zondagvierdeklasser (de spelers van CAB en RES samen) staat niet waar het hoort te staan. Naast de tegenvallende resultaten zijn er (te?) buitengewone plannen om het hoofdveld met bijgebouwen bovenop een Aldi-supermarkt te bouwen. Plannen, waarbij ook de gemeente Súdwest Fryslân niet echt wil of kan meedoen.

Qua ledental (iets minder dan 1000 leden) is SC Bolsward één van de grootste van Friesland en in die zin is de vereniging veelbelovend. Met twee O-19 teams en vier O-17 elftallen lacht de toekomst de club toe.  Op dit moment echter, overheerst steeds nog dat zwaar drukkend gevoel in het hoofd.

Daar waar in voetbal winnen meestal de doping is die nodig is om situaties te keren, was er dit weekend geen licht aan de horizon voor de Bolswarders. In een gezapige eerste helft waren er voor De Wilp de beste mogelijkheden. In de eerste vijf minuten werd Niels van der Veen op de keeper afgestuurd. Wat overbleef was een vrije trap. Spits Kees Hille Numan plaatste de bal net naast de palen. Halverwege de eerste helft mocht middenvelder Tjibbe Bakker op herhaling. Zijn vrije trap miste echter de juiste vaart en de juiste richting. Kansen voor de thuisploeg waren er niet. De enkele Bolswarder corner was een prooi voor Wilpster keeper Dijkstra.

In het tweede bedrijf bleef het een wedstrijd met -voor beide partijen- weinig kansen. Tot de 65e minuut. Het lukte linker spits Raphael Pekelsma Wilpster puntspeler Kees Hille Numan van links vrij voor de keeper te zetten. Numan bleef koel en schoof bekwaam de bal in de hoek: 0-1. Enigste te noteren wapenfeit kwam van de thuisploeg. Spits Ruben Jellesma kwam oog in oog met keeper Eddie Dijkstra. Het schot van zo’n twintig meter werd door Dijkstra buiten de palen geranseld. Hiermee mocht De Wilper Boys overwinning nummer twaalf op hun lijstje bijschrijven.

Bij het ontbreken van een echte winter, is ook geen winterstop meer nodig. Vanaf nu spelen de Boys eigenlijk bijna elk weekend t/m zondag 24 mei. Volgende week thuis tegen nummer drie op de ranglijst MKV ’29 uit Leeuwarden.

In memoriam: Erelid Dirk ten Hage

Een verdrietig bericht. Afgelopen donderdag 1 februari is ons oudste lid, één van onze grootste clubfans én erelid, Dirk ten Hage, op 83-jarige leeftijd overleden.…