Enorme zeperd voor een gehavend De Wilp

Terschelling kent een zeevisclub met de naam ‘Lös fan ‘t wiif’. Vrij vertaald: eventjes erop uit, deze keer zonder mijn vrouw. Veel mannenvoetbalteams, die een wedstrijd op Terschelling spelen, maken er een lang en meer dan gezellig weekend van; vaak ook zonder hun lief. Best lastig onderdak te vinden trouwens, want op het eiland kennen ze dit soort uitstapjes. Het borgbedrag voor een slaapplaats is dan ook pittig. Echte belangstelling voor het eiland hebben de heren niet, wel is er buitengewone interesse voor de horeca. Ook de mannen van De Wilp kennen sinds seizoen 2018-2019 de lange nachten in de kroegen van Midsland en West. In een nazomerweekend was op de zondag de bekerwedstrijd in de poulefase tegen Sc Terschelling. Na het proeven van het uitgaansleven de avond(en) ervoor was op de wedstrijddag bij De Wilper Boys niemand meer fit, veel ging er mis en er werd met 5-0 verloren.

Dit keer geen stapweekend, maar vanmorgen gewoon op de vroege boot werd er met een fors uitgedunde selectie afgereisd. Enig vertrouwen was er wel. De thuiswedstrijd werd overtuigend met 4-2 gewonnen. Vandaag moest trainer Donker vijf basisspelers missen. Keeper Eddie Dijkstra op oefening, laatste man Wytze Numan geblesseerd, aanvoerder Tjibbe Bakker geschorst, Klaas Algra geblesseerd en vanmorgen meldde Gert van der Kaap zich af met rugklachten. Naast het missen van vijf kwaliteiten, waren de omstandigheden wel heel lastig. Over het spekgladde veld waaide een windkracht acht tot negen. De thuisploeg wist daar wel raad mee. Uit twee standaardsituaties stond het na een half uur 2-0 voor de thuisploeg. Eerst werd een corner weggegeven en de teruggekoppeld bal werd in de ‘kluts’ langs invalkeeper Michel Boetes geplaatst. Even later vloog een vrije trap vanaf 20 meter onder Boetes door: 2-0. Tot de rust viel er geen kans te noteren voor De Wilp.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Een stuurloos De Wilp liet geen moment zien wat past bij de status van een koploper. Dankzij drie reddingen op rij van keeper Boetes bleef de score nog binnen de perken. In de slotminuut was het toch raak voor Skylge. Wederom uit een standaardsituatie. De vrije trap van links werd eerst nog weggewerkt, maar in de rebound werd het nog verdiend 3-0 voor de thuisploeg. Volgende week hopelijk een meer vertrouwde opstelling en een dito resultaat.