“Dit was de mooiste voetbaldag die ik heb meegemaakt!”

Voor de meeste van onze eigen 65 jeugdleden werd de eerste Nationale voetbaldag een fysiek zwaar, maar ook heerlijk dagje. Vroeg uit de veren voor een wedstrijd in de Regiocup, vervolgens moest tegen het middaguur de sponsorloop voor het Cornertje worden afgewerkt en ’s middags werd er naast voetbalfun-activiteiten ook een groepstraining in het kader van het Oranje-festival gehouden.
Een heerlijk middagje werd het ook voor de ‘nieuwe’ kinderen, die ’s middags waren uitgenodigd bij het Oranje-feestje. Deze ruim 35 (!) introducees konden proeven aan de bal en beleven hoe leuk het is om samen met leeftijdsgenoten te sporten.
Uitbundige aankleding
Het voorbereidingscomité had samen met JO14 nogal wat werk verzet om de entree en het terras uitbundig Oranje aan te kleden. Bovendien stonden er op het hoofdveld twee uitdagende eyecatchers: het springkussen in de vorm van een voetbal en een heuse Pannakooi (glunderend aanfietsend meisje: ‘DIT is waarom ik mij heb opgegeven!”). ‘Hot’ onderdeel in het begin van de middag was de penalty-battle met keepster Laura. Bij haar steeds een lange rij in afwachting om deze Oranje-international te verslaan.
Uitkomst en huldiging sponsorloop
Verenigingsbreed is deze week t.b.v. het Cornertje de sponsorloop afgewerkt. De door alle leden afgelegde kilometers was goed voor een opbrengst van maar liefst 3130 euro. Iedereen had erg zijn best gedaan om sponsors te werven. Door voorzitter Luuk werden de toppers aan het slot van de Oranje-middag bedankt en gehuldigd.
Dank aan vrijwilligers
Maar liefst twintig vrijwilligers stonden deze middag klaar voor de opbouw, (kabouter-vrienden-vriendinnen) trainingen precies op maat, smaakvolle broodjes, loeiverse smoothies, koele drankjes en in de afsluiter deed het patatje mét het weer uitstekend. Dankzij hun inzet was in het gezellige rumoer uit een kindermond te horen: “Dit was de mooiste voetbaldag die ik heb meegemaakt!”.

In memoriam: Erelid Dirk ten Hage

Een verdrietig bericht. Afgelopen donderdag 1 februari is ons oudste lid, één van onze grootste clubfans én erelid, Dirk ten Hage, op 83-jarige leeftijd overleden.…
Lees verder