De Wilper Boys gaat verbouwen: het Cornertje en de terrasoverkapping

Natuurlijk zitten we in deze tijd niet stil in een hoekje bij de club. Met respect voor de virusregels overleggen we steeds wat we willen en kunnen doen in deze tijd. Een van die zaken is een eerder geformuleerd plan voor het realiseren van een overkapping van een deel van het terras en de ombouw van het gebiedje noord-west zijde van de kantine (binnen én buiten) tot een veilige speel-opvangplek voor peuters/kleuters. Als naam voor de kinderhoek is gekozen voor “het Cornertje”. Kinderen tot 5-6 jaar kunnen hier tijdens wedstrijden veilig spelen.

 

Commissie

Al ruim een jaar praat een groepje mensen binnen de club over de realisering van een gedeeltelijke overkapping van het terras voor de kantine. De wens is een doorzichtige luifel van 12 meter breed en  vier meter diep. In de loop van 2020 is daar een wens bij aangehaakt: een veilige speelplek voor peuters en kleuters. Dit voorjaar willen we graag stappen zetten om één en ander te realiseren. De commissie bestaat uit Jaap de Mars (bestuur), Nadine Oldewarris (bestuur), Koen Staphorst, Edwin Visser, Marlies Kiewiet, Hendrik Duursma, Piet Oldewarris en Robert Duursma.

 

Professioneel advies

Inmiddels is door bouwkundig tekenbureau Geert Boer (oud-DWB) een schets gemaakt, waarbij de overkapping naadloos aansluit bij de kinderhoek. Bijkomend voordeel is dat de hal iets ruimer gaat worden. De entree van de kantine verschuift iets. Voor de inhoudelijke adviezen m.b.t. de inrichting van de kinderhoek hebben we een verkennend gesprek gevoerd met Laura Roffel van kindercentrum Babbel en een eerste bijdrage aan de inschatting van de kosten hebben we kunnen doen na een berekening van Jelmer de Jong van bouwbedrijf de Jong & Renkema. Allemaal adviseurs met een rood/zwart hart dus. Binnenkort gaan we met de gemeente naar deelaspecten van het plan kijken.

 

Financiering

Er is de afgelopen jaren toch wel wat financiële reserve opgebouwd door de club. Wat verder nog nodig is gaan we onderzoeken. Vanuit de amateurconvenant met FC Groningen gaan we vanaf deze week mee doen met de FC Groningen-sponsorloop. De opbrengst hiervan is voor De Wilper Boys. Daarnaast gaan we kijken in hoeverre er bijkomende subsidiemogelijkheden zijn, welke kunnen helpen om ons plan uit te voeren.

 

Uitvoering

De vorige verbouwronde van de kantine hebben we grotendeels vanuit zelfwerkzaamheid kunnen doen. Het resultaat is iets waar we nog wekelijks trots op zijn. Bij de toenmalige verbouwing stonden er meer dan 50 vrijwilligers met verschillende deskundigheden klaar. We hopen ook nu dat we dit plan met gedeelde samenwerkzaamheid kunnen fixen. De komende tijd zullen we u met regelmaat een update van de vorderingen geven.