Corona update 29 november

Voetballers,

Sinds deze week zorgen ingrijpende maatregelen van de overheid ervoor dat onze geliefde voetbalsport er de komende weken anders uit ziet dan normaal.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is sinds enkele weken geen publiek meer welkom. Hierdoor is ook onze kantine maar zeer beperkt beschikbaar. Vanaf deze week is het sportcomplex (en dus ook het trainingsveld) alleen te betreden voor sporters tussen 5:00 uur en 17:00 uur.

Ook onze club probeert zich zo veel mogelijk aan te passen aan de nieuwe regels. De jeugdafdeling is druk doende zoveel mogelijk trainingstijden aan te passen zodat er s ’middags voor 17:00 uur getraind kan worden. Communicatie hierover verloopt via de teamapps door de trainer en leiders. We hopen op uw begrip als dit niet nog niet altijd lukt. Onze jeugdcommissie probeert dit zo goed mogelijk in te richten. Veel trainers zijn aan het proberen om te schuiven met werktijden om toch training te kunnen geven. Wat super om te zien dat deze vrijwilligers alles op alles zetten voor onze jeugdvoetballers. Hulde hiervoor. Helaas is het schema nog niet helemaal rond, mocht je dit lezen en denken te kunnen helpen met training geven laat het weten aan je leider of de jeugdcommissie.

Ten aanzien van de senioren afdeling heeft de KNVB vanavond besloten om de competitie voor de A-categorie (bij ons zondag 1) de competitie stil te leggen zolang we niet s ’avonds mogen trainen. De overige teams (B-categorie, inclusief jeugd) mogen, voor 17:00 uur, hun wedstrijden blijven spelen de komende weken. Leiders zullen in overleg met de tegenstander bepalen een wedstrijd door te laten gaan of toch af te gelasten. Voetballen is superleuk, maar het is opletten dat niet trainen en wel wedstrijden spelen niet tot blessures leidt.

De KNVB heeft aangegeven de komende weken per speelronde opnieuw te besluiten of er nog gevoetbald kan worden. We zullen als vereniging proberen je zo snel mogelijk te berichten als er nieuwe regels volgen. Mocht je vragen hebben neem dan contact op met je leider, de jeugdcommissie of een bestuurslid.